Jurnal de pierde-vară în iarna sud-africană | ziua 13

ZIUA 13 - întâlnire cu gheparzii
Am zis că dacă tot nu sunt copii pe aici, să-i găsim copilului companie pe măsura vârstei. Așa că ne-am suit în mașină şi am pornit în direcția Cape Town.
N-am apucat să vă scriu cum se circulă pe aici. Șoselele sunt impecabile, foarte bine marcate şi semnalizate. Iar șoferii extrem de civilizați. Şi se lucrează în permanență la construirea de drumuri noi. Se lucrează într-adevăr, nu ca la noi...
Cum spuneam, am plecat în direcția Cape Town, mai exact spre Firgrove unde aflasem că există o rezervație de gheparzi. Dar, ca mai mereu în viață, la pomul lăudat să nu te duci cu sacu'. Între prezentarea de pe net și realitate este o mare diferență. Nu am văzut modalități de prezervare şi perpetuare a speciei, având în vedere că erau doar masculi, care nu urmau să fie niciodată puși în libertate. E un fel de zoo mai aerisit, în care ai ocazia să interacționezi mai de aproape cu felinele. Dar, mă rog, unde în altă parte poți avea ocazia sa mângâi un ghepard? Nu a fost ca în Thailanda, unde am ținut în brațe și m-am jucat cu un puiuţ de tigru, dar ne-am mulțumit cu ce ni s-a oferit.
Adevărul e că sunt niște animale senzaționale. Puii sunt de vis, iar adulții, adevărate pachete de mușchi şi tendoane. Dacă până să îi văd de aproape aveam impresia că te-ai putea lupta cu un ghepard, după două minute face-to-face, mi-am schimbat părerea. Bine, teoretic și cu un elefant te-ai putea lupta ;)
Una peste alta a fost o experiență unică cel puţin pentru Vlad, care nu mai mângâiase gheparzi niciodată. Nu ca noi am mai fi făcut-o. De azi, back in bussines! La cățăra

IMAG2849
IMAG2852
IMAG2853
IMAG2857
IMAG2862
IMAG2866

© 2016-2017 Fabrica de catarat. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.