Jurnal de pierde-vară în iarna sud-africană | ziua 8

ZIUA 8 - iarna nu-i ca vara...
Ba să știți că e! Ieri au fost cam 27 de grade, deci se poate, indiferent ce cred unii...
Știti ce mișto e să te cațeri noaptea? Stânca, adierea vântului, păsărelele care ciripesc şi doi, trei nebuni care n-au altceva mai bun de făcut... Dar hai să ieșim de pe tărâmul poetic şi să revenim cu picioarele pe pământ. Sau pe stâncă, mai exact.
La ceas de seară, fără nici o damă de pică, am mers să încercăm doua rute deschise de Fred Nicole. Pentru cei care nu știu cine este Fred Nicole, aflati că e unul dintre pionierii boulderingului modern, cu trasee deschise în multe colțuri ale lumii, din Elveția natală la Hueco Tanks în SUA şi până aici în Africa de Sud. Sunt trasee de referință şi azi.
Noi am încercat The Arch - 7b şi The Arch High - 7c. Dacă primul traseu a căzut repede, second go pentru toți trei, eeei, cel de-al doilea ne-a cam pus probleme. După ce am reușit să deslușim un plan coerent ne-a lăsat bulanul, pe românește. Tavanul şi-a luat tributul chiar și de sânge, având în vedere că la un moment dat eram plini de răni pe degete şi antebrațe. Așa că ne-am întors la hogeacurile noastre, ne-am oblojit cu un vin și ne-am culcat.
La noapte să vă gândiți şi la noi! Urmează night session reloaded pentru că și azi sunt tot vreo 27 de grade. Celsius! Iarna e ca vara, dar depinde unde ;)

1
2
3
4
5

© 2016-2017 Fabrica de catarat. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.